Kesän Äkkilähdöt EdullisestiNyt olen saanut päätökseen minun seuraavan matkan suunnittelun. Tällä kertaa lähte äärettömälle budjettimatkalle, ja lähtökohtana suunnittelussa oli 20 euron päiväbujetti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että jokainen päivä minulla on laittaa 20 euroa ruokaan, juomaan sekä majoitukseen. Lentolippujen hinnat kohteista toiseen ei kuulu budjettiin. Näin pieni matkabudjetti käytännössä rajaa maita kuten yhdysvallat, singapore, japani, kiina jne. täysin pois. Minulle jäikin käytännössä muutama vaihtoehto missä toteuttaa reissu:

1) Kaakkois-aasia
2) Afrikka
3) Etekä-Amerikka

Kaakkois-aasiassa olen ollutkin jo muutamia kertoja matkalla. Afrikassa en ole ollut, mutta pelkään levottomuuksia mistä on lähiaikoina uutisoitu. Näin ollen matkakohteekseni päätyi Etelä-Amerikka! Etelä-Amerikka ei ole missään nimessä halpa maanosa, ellei tiedä missä matkustaa ja miten. Tällä hetkellä koitan kärkkyä edullisia lentoja esim. Brasiliaan tai Kolumbiaan, josta voisin sitten aloittaa matkani. Tätä pidempään en ole vielä kyennyt käytännön tasolla suunnitella, sillä matkan aloitusajankohta ja aloitusmaa tulee täysin määrittymään lentolippujen edullisuuden mukaan. Tietysti tiettyjä aikarakoitteita on oman työni puolesta. Toivon että pääsisin matkustamaan reissun aikana mm:

1) Kolumbiassa
2) Venezuelassa
3) Chilessä
4) Brasiliassa

Olen kuulut että mm. Kolumbiassa on upeita nähtävyyksiä ja edullista ruokaa. Kolumbia on tosin paikoin erittäin vaarallinenkin matkakohde, mutta olen kuullut että niin kauan kun tietää missä liikkuu, reissun pitäisi mennä ihan turvallisissa merkein. Ja kannattaa muutenkin pitää aina mielessä, että on niitä vaarallisia paikkoja ja katuja jokaisessa kaupungissa, joten matkoilla niiltä pahoilta tilanteilta voi vältty ainoastaan käyttämällä omaa järkeä.

Tällä hetkellä Finnairin halvimmat lennot Brasiliaan liikkuu tuhannen euron luokassa, ja puolestaan Kolumbiaan vielä kalliimmassa luokassa. Täytyy odottaa hieman edullisempia lentolippuja, sillä toivon löytäväni lentoliput noin 800€ euron luokkaa meno-paluu.

  
This entry was posted in Matkablogi. Bookmark the permalink.